လည္လည္လာသူ အားလုံးကို ရခုိင္-ဗမာ ကျပားေလး ပုလုေကြးက ရခုိင္မုန္တီနဲ႔ ဧည္႔ခံပါရေစ။ ကိုယ္တိုင္ခ်က္ထားတာပါ။ အရင္တုန္းက ေတာ့မာမီခ်က္တာ စားေနၾက။ ဒီေရာက္ေတာ့ ကိုယ္စားခ်င္တာ ကိုယ္ခ်က္စားေနရတယ္။ ခ်က္နည္းကေတာ့ မာမီဆီကို ဖုန္းနဲ႔ လွမ္းေမးၿပီးသင္ထားတာ။ ခ်က္ရတာက လြယ္လြယ္ေလးပါ။ ပထမဆုံးေရေႏြး အရင္တည္။ ၿပီးရင္ ပုဇြန္ငပိထည္႔။ ေနာက္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ. နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းကို ေထာင္းထည္.(ငရုတ္ဆုံမရွိရင္ေတာ့ ေမႊစက္နဲ႔ေမႊ..အိမ္မွာေတာ့ ငရုတ္ဆုံရွိတယ္ဗ်)။ အဲဒီမွာ မတူတာက စစ္ေတြဖက္က ရခိုင္မုန္တီက ပတဲေကာဆိုတဲ႔ ပူပူအပင္ကိုသုံးၿပီး က်ေတာ္တို႔ ေက်ာက္ျဖဴဘက္က ငရုတ္ေကာင္းကို သုံးတယ္. ၿပီရင္ ငါးျပဳတ္ထားတာကို အသားႏႊာၿပီးေတာ့ ထည္႔လိုက္။
မုန္႔ဖက္ကေတာ က်ေတာ္ေကာင္းစုံက မုန္ဖက္ေျခာက္၀ယ္ၿပီ ေရေႏြဆူဆူနဲဲဲျပဳတ္လိုက္ တာ။ နံနံပင္ ။အခ်ဥ္နဲ႔ အေၾကာ္ထည္႔ ၿပီး ၇င္စားလိုရပါၿပီ။ အားလုံး အ၀စားသြားၾကပါ။ ေနာက္ တစ္ပတ္မွ ရခုိင္မုန္တီးအသုပ္(စနဲသုပ္)သုပ္ေက်ြးမယ္ဗ်ာ..
Monday, August 18, 2008
ရခုိင္မုန္႔တီ
Posted by puluque at Monday, August 18, 2008
Labels: ဝါးတီး
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
၀က္သားေကာ ထည့္စားေသးတယ္ေလ ကိုပုလုေကြး
အဟင္း ... ေက်းဇူးပါ ဝငး္ၿမန္မာမွာသာဆို ၃က်ပ္ခြဲ :P
ေမရွင္သီခ်င္းနားေထာင္ရင္း မုန္႔တီစားရင္း စာအုပ္ဖတ္သြားတယ္ .. အာေတာ္ေတာ္မ်ားသြားျပီ။
အဟိ ကၽြန္ေတာ္တို႔ အိမ္မွာလဲ ႏွစ္ပါတ္တစ္ခါေလာက္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္ဗ်. လႊတ္ေကာင္း ေနာက္တစ္ခါခ်က္ရင္ ဖိတ္လိုက္မယ္ လာစား။ ပံုနဲ႔ေတာ့ မႏွိပ္စက္ပါဘူး။
Post a Comment